Updateservice Joomla!

De updateservice voor Joomla! houdt je website veilig. Als de Joomla!-community een update uitbrengt (dat gebeurt ongeveer 6 keer per jaar), voeren we deze snel door op je site. Dit gebeurt ongeveer zes keer per jaar. Met de updateservice profiteer je altijd van een veilige site met de nieuwste Joomla!-features.

Waarom wil je een updateservice voor Joomla!

In een notendopje de drie belangrijkste redenen om onze updateservice te gebruiken:

 1. Veiligheid
 2. Het is leuk als iedereen je website kan bekijken, maar het is niet de bedoeling dat iedereen je website kan bewerken. Over heel de wereld zijn erg veel internetcriminelen of -boefjes actief, die graag pogingen doen om sites aan te passen die niet van hen zijn. Daarvoor gebruiken ze steeds nieuwe technieken. Om deze criminelen voor te zijn, wordt Joomla! door zijn ontwikkelaars constant getest op mogelijke veiligheidslekken. Met een Joomla!-update worden deze lekken direct gedicht en blijft je site dus veilig.

 3. Joomla!-features: Geniet van de oude en nieuwe
 4. Joomla! wordt constant verbeterd. Bij updates komt het vaak voor dat er nieuwe functies aan Joomla! worden toegevoegd, die je dan direct op je website kunt inzetten. Natuurlijk is het ook de bedoeling dat alle bestaande functies blijven werken. Als er problemen zijn met bepaalde onderdelen van Joomla!, worden deze opgepakt door ontwikkelaars. Zij zorgen voor een oplossing voor het probleem en verwerken deze oplossing in de nieuwe versie van Joomla! (zogenaamde bug fixes).

 5. Geen zorgen meer over zelf updaten
 6. Het lijkt heel eenvoudig: zelf je Joomla!-site updaten. De nieuwste Joomla!-versies hebben zelfs een grote knop met 'update' waarop je kunt klikken. Je site transformeert in één keer naar de nieuwste versie en iedereen leeft nog lang en gelukkig... totdat de eerste foutmelding verschijnt. Het ligt vaak niet eens aan jezelf, het enige dat je verkeerd kon doen was immers per ongeluk op de rechtermuisknop klikken in plaats van de linker. En als je Apple apparaten gebruikt kon zelfs dàt niet mis gaan. Je scherm kleurt langzaam rood en er verschijnen talloze zinnen in één of andere buitenaardse taal. Wat nu? Hoe nu verder?

  Uit onze ervaring blijkt dat een Joomla!-site updaten vaak tegenvalt. Dat ligt meestal niet eens aan Joomla! zelf en ook niet aan de updater. Er kan namelijk van alles mis gaan: Niet-schrijfbare mappen op de verkeerde plekken, een server die er niet van houdt dat een programma aan zijn bestanden komt, een php-instelling die ongunstig uitpakt, maatwerk dat wordt overschreven, links die niet meer werken... enz. enz.

  Nu willen we zeker niet zeggen dat je dom bent, maar je voert hoogstwaarschijnlijk alleen updates uit voor je eigen site. GJ-R update ieder jaar zo'n tweehonderd Joomla!-sites. De kans is dus groot dat we hetzelfde probleem al een keer zijn tegengekomen, of dat we in ieder geval weten wat het probleem niet is en wat het wel kan zijn. Dit lijkt ons best een goede reden om te kiezen voor onze updateservice.

Joomla!-updateservice, wat doet GJ-R?

 1. GJ-R houdt in de gaten wanneer er weer een Joomla!-update wordt uitgebracht.
 2. We stellen je op de hoogte van de update en wanneer we die gaan doorvoeren
 3. GJ-R maakt een backup van je site
 4. We voeren de update door
 5. We checken je site op eventuele problemen die het gevolg zijn van de update.
 6. GJ-R zorgt dat je site weer zo werkt als voor de update.

Vind je het wel fijn dat de Joomla!-updates voor je gedaan worden? Vraag een offerte aan