website8
Websites & Webshops

Wij bouwen websites en webshops voor het MKB. Wij blinken uit in open source webdevelopment en maatwerk.

   
  Meer over webdevelopment »       

protection9
Updateservices

Om uw website veilig te houden en te voldoen aan de laatste standaarden bieden wij u onze updateservices.

    
    Meer over updateservices »        

teacher4
Cursussen & Trainingen

Wij geven trainingen en cursussen die te maken hebben met het beheren en onderhouden van websites.

  

 

      
        Meer over cursussen »               

E-commerce wetswijziging

Geschreven door GJ-R Webdevelopment op .

Vanaf 13 juni gaat er een nieuwe wetgeving in rondom 'Verkoop op Afstand'. Hierdoor gaan er wat zaken voor u als webshophouder veranderen. In deze nieuwsbrief leest u alle wijzigingen en wat deze voor u kunnen betekenen.

Het doel is om de webshop transparant te maken voor de consument met name over bezorging en levertijd, betaling, bijkomende kosten en herroepingsrecht. Wij denken graag met u mee over de nodige aanpassingen aan de website en hoe we ervoor kunnen zorgen dat uw webshop aan alle eisen voldoet.

Alle bedrijfsinformatie en aankoopinformatie moet makkelijk te vinden zijn voor de consument al voor hij overgaat tot de aankoop. De website dient dus overzichtelijk weergegeven te worden.

De bestelknop moet 'uitdrukkelijk en prominent zichtbaar' zijn en er moet medegedeeld worden dat er tot aankoop over gegaan wordt wanneer de aangeklikt wordt.

Alle bedrijfsgegevens dienen inzichtelijk te zijn. Aan de consument moet en de volgende gegevens verstrekt worden: Naam bedrijf, naam handelaar, adres, telefoonnummer, faxnummer en e-mail. Dus ook eenmanszaken moeten een adres opgeven aan de consument.

Na een zichttermijn van 14 dagen krijgt de consument ook nog 14 dagen te tijd om een product te retourneren wanneer hij zich op de overeenkomt herroepen heeft.
Belangrijke regels:

  • Tijdens de zichttermijn mag de consument het product bezichtigen, maar niet gebruiken.
  • In bepaalde gevallen mogen producten uitgezonderd worden van het herroepingsrecht. Bijvoorbeeld producten met korte houdbaarheid, speciale afstemming van een product voor een specifiek persoon of gezondheids- en hygiëneproducten.
  • Wanneer de consument zich wil herroepen heeft de webwinkelier 14 dagen de tijd om het betaalde bedrag te retourneren. Hij mag hiermee echter wachten tot hij het product retour heeft ontvangen, of de consument kan aantonen dat het product verzonden is.

Voordat de consument op afstand gebonden is door de overeenkomst is de webwinkelier verplicht de consument uitgebreid te informeren. Informatie moet snel en makkelijk te vinden zijn. Ook is de webwinkelier verplicht de nodige informatie aan te leveren via een duurzame gegevensdrager. Dit kan vooraf, maar ook bij de bevestiging van de overeenkomst of bij levering.

Een compleet overzicht van de gewijzigde regels kunt u vinden op de website van Thuiswinkel.org: http://www.thuiswinkel.org/richtlijn-consumentenrechten