Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juli 2016 

  • PHP 7 
  • De voordelen
  • Overstappen naar PHP 7
  • PHP 7 en Magento
  • PHP 7 en Magento hypernode
  • Staging omgeving hypernode


PHP 7

Wat is PHP? PHP is een scripttaal die gebruikt wordt is om op webservers dynamische webpagina’s te creëren. Magento en Joomla! maken gebruik van deze scripttaal. PHP zorgt er dus voor dat uw site goed getoond wordt aan uw bezoekers. Momenteel maken de meeste websites en webshops gebruik van PHP 5. In december 2015 is PHP 7 uitgekomen en daarover willen wij u graag informeren.
 

De voordelen

In PHP 7 zijn een aantal dingen fundamenteel veranderd en die brengen voordelen met zich mee. De twee belangrijkste voordelen zijn: 

  • de snelheid
  • verminderd geheugengebruik

De snelheid
Eén van de belangrijkste factoren van een goede website is de snelheid. Daar komt PHP 7 goed van pas. In PHP 7 kunnen de verzoeken van de bezoeker veel sneller worden verwerkt. Dit zou betekenen dat je website 2 x zo snel zou zijn. Wij hebben testresultaten gezien waar dit inderdaad het geval is. 
Een snellere site levert gebruiksgemak op voor de klant maar ook een betere ranking bij Google omdat Google snelheid beloont met een betere positie. PHP 7 kan dus een snellere site opleveren maar ook een drukkere en succesvollere site.

Verminderd geheugengebruik
De snelheidswinst met PHP 7 zit in de manier waarop het met geheugen omgaat. Door de herstructurering verbruikt het 50% minder geheugen bij het uitvoeren van scripts. Op de geheugenserver gebruikt u daardoor minder ruimte. Mogelijk kan u hierdoor langer op een kleiner hostingpakket blijven waardoor u geld kan besparen. 

Overstappen naar PHP 7
Tot eind 2017 wordt PHP 5 ondersteunt door Byte. Dat houdt in dat rond die tijd uw website moet overstappen naar PHP 7. Momenteel is er dus geen haast bij het overstappen naar PHP 7. Wel raden wij aan om met nieuw aan te schaffen modules en extensies rekening te houden met PHP 7. Wij doen dit ook. 

Alvorens over te kunnen stappen op PHP 7 is het goed om te weten hoe de site reageert op PHP 7. Delen van de site zouden bijvoorbeeld niet bereikbaar kunnen zijn op PHP 7. Daarom moet dit uitgebreid getest worden. Wij kunnen de site voor u testen en als alles goed functioneert definitief overzetten op PHP 7. De kosten voor het testen en overzetten zijn afhankelijk van de complexiteit van de site. 

****
Magento en Magento Hypernode
Consequenties:

Voorwaarden: 
Om met Magento op PHP te draaien moet u gebruik maken van Magento 1.9 of hoger

Kosten:
Het testen van een hypernode gebeurd door de shop op een nieuwe testhypernode te zetten en daar de PHP versie aan te passen naar PHP 7. Op de nieuwe hypernode zullen wij gaan testen, hier heeft u op de huidige omgeving geen last van. Als alles goed blijft functioneren dan zullen wij de "originele" hypernode omzetten naar PHP 7. Als er onderdelen niet goed functioneren zullen we dit met u communiceren en aangeven hoe dit het beste opgelost kan worden. Dit houdt in dat daar extra kosten uit voort kunnen komen. Dit testen kost behoorlijk wat tijd. Wij brengen hiervoor 3 uur in rekening. 

Staging omgeving Hypernode
Mocht u op uw hypernode een staging omgeving hebben dan zijn de poorten wellicht veranderd. Het gaat om de poorten 10080 en 10443. Deze poorten zijn veranderd naar 8880 of 8888 voor HTTP en 8443 voor HTTPS. Dit heeft geen gevolgen voor uw live shop. De reden van deze verandering is dat sommige externe diensten niet konden verbinden met de 5 cijferige poorten. Teveel poorten tegelijk open hebben maakt de webserver onnodig complex en daardoor langzamer. De verandering van deze poorten heeft al plaatsgevonden. 

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag. Wilt u overstappen naar de nieuwe PHP versie dan kunt u ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Met vriendelijke groeten,
Team GJ-R